345 milliós bírság 5 kereskedelmi láncra

agrarszektor.hu
Beszállítókkal szembeni tisztességtelen eljárás miatt öt kereskedelmi lánc összesen 345 millió forintra bírságot kapott a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivataltól. A büntetés két multinacionális kereskedelmi láncot (Auchan, Tesco), két kisebb élelmiszerláncot (Aldi, Reál), valamint a Rossmann drogérialáncot érinti.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Auchan Magyarország Kft. és a Reál Élelmiszer Kft. nem tett eleget a szabályos, 30 napon belüli fizetési kötelezettségének, ezzel hátrányos helyzetbe hozva beszállítóikat. Ezen kívül hosszabb időn keresztül kérték egyes partnereiktől, hogy termékeiket olcsóbban adják el, mint azt az üzleteikben meghirdetett akcióik időtartama indokolta volna, továbbá nagyobb árengedményt kértek beszállítóiktól, mint amit a vevőknek biztosítottak.

A Tesco és az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. beszerzési ár alatti forgalmazás miatt kapott büntetést.

Hatósági eljárás indult még a Rossmann Kereskedelmi Kft. ellen is többek közt 30 napon túli kifizetésekért, a beszállítók által nyújtott engedmények nem teljes körű továbbadásáért, illetve azért, mert tiltott szolgáltatásokért számítottak fel díjat.

A magas, 345 millió forintos bírság oka, hogy a szabályszegések sok beszállítót érintettek és folytatólagosak voltak, az eljárás és a felülvizsgálat még folyik - írja az Agroinform.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13