A mezőgépipart fejleszteni kell

agrarszektor.hu
A mezőgazdasági gépipar fejlesztése elengedhetetlen, hiszen versenyképes élelmiszertermelés csak így lehetséges - mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár az Axiál Kft. új telephelyének megnyitóján, Dombóváron.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az agrárágazat gépesítése a növekvő energiaárak miatt is fontossá vált, hiszen az energiatakarékos technológiák alkalmazása egyre sürgetőbb probléma. A Közös Agrárpolitika (KAP) II. tengelye 2013 után is a versenyképességet, a fenntarthatóságot és a vidék fejlesztését szolgálja. A brüsszeli tárgyalások eredményeként a KAP a 2014-2020 időszakában is kiemelt területként kezeli a műszaki fejlesztéseket - írja a kormány hu.

Tíz év alatt a magyar agrárium képviselői 770 milliárd forint értékben vásároltak és helyeztek üzembe új technikát, 30 ezer új traktort vásároltak, száz hektárrapedig 25darab traktor jutott, ami kedvező adat.

A mezőgépipar fejlesztése a munkahelymegőrzés és bővítés szempontjából is illeszkedik a kormány programjába, mert a több, tradicionális szakmának helyet adó üzemek helyben, a vidéki lakosságnak biztosítanak megélhetést - emelte ki az államtitkár.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?