A vezetők majdnem felét lecserélték a csúcshivatalnál

agrarszektor.hu
Korábbi vezetőinek 40-45 százalékától vált meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az utóbbi időszakban, hogy elejét vegyék a korábban tapasztalt visszaéléseknek. A hivatal a "tiszta kezek és bevarrt zsebek" jelmondattal működik, és gazdabarát ügyintézést kíván megvalósítani.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ahol sok pénz és sok ember fordul meg, ott a korrupció is felütheti a fejét- nyilatkozta a Magyar Időknek Gyurciza Csaba, a hivatal elnöke. A kinevezése előtt felderített, területalapú támogatásokkal összefüggő csalássorozatban összesen 84 személy ellen emelt vádat az ügyészség, akik közül hárman a hivatal vezető beosztású alkalmazottai voltak. Mára azonban a korábbi vezetők 40-45 százalékát lecserélték a hivatalban, hogy a visszaéléseket megelőzzék. Az MVH-ban dolgozó 1800 munkatárs tisztességesen végzi munkáját - hangsúlyozta Gyuricza Csaba.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2015: két nap, 60 előadó, 700 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

 

A hivatal a "tiszta kezek és bevarrt zsebek" időszakát hirdette meg és gazdabarát módon kíván működni. Az idén a közvetlen támogatások keretéből 200 milliárd forintot fizetnek ki a gazdálkodóknak, az előző uniós költségvetési ciklus zárásaként pedig további 90-100 milliárd forint vidékfejlesztési támogatást utalnak ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03