Az agráriumra figyelnek a bankok (x)

agrarszektor.hu
Felértékelődtek a mezőgazdaságban aktív ügyfelek a hazai bankok szemében az elmúlt években: teljeskörű agrár-termékcsaláddal áll ügyfelei rendelkezésére az MKB Bank is

Az egyik legnépszerűbb program a Széchenyi Kártya kifejezetten termelőknek szóló változata, az Agrár Széchenyi Kártya, amely a már hagyományosnak számító hitelkonstrukció előnyeit viszi tovább azzal, hogy kedvező feltételek, akár 0%-os kamat és gyors elbírálás mellett biztosít friss likviditási forrást a mezőgazdasági vállalkozásoknak. Az országszerte több ponton elérhető Agrár Széchenyi Kártya 1-3 éves futamidőre igényelhető, 500 ezer és 50 millió forint közötti hitelkerettel. Az egyre népszerűbb termék egyik fő ismérve a rugalmasság: az egyszerűsített és vállalkozóbarát elbírálás mellett a hitelkeret akár menet közben is módosítható.

 


Szintén népszerű megoldás az agrárium számára a támogatások előfinanszírozása, a faktoring is, amely a mezőgazdasági élet egyenetlen jövedelmi ciklusát igyekszik tervezhetőbbé tenni. Ezek a konstrukciók azt szolgálják, hogy az állami, illetve uniós támogatásra jogosult mezőgazdasági termelők hamarabb hozzájussanak a pénzügyi segítséghez. A legtöbb termelő a területalapú-, illetve a termeléshez kötött támogatások esetében vesz igénybe előfinanszírozást az MKB Banktól. A feltételek kedvezőek: a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásainak megelőlegezése például nem igényel tárgyi fedezetet éves finanszírozás esetén, a költségek előre kalkulálhatóak, a bank pedig ingyenesen ad ajánlatot az érdeklődőknek. Újdonság, hogy már az agrár-környezetgazdálkodási támogatás, valamint az ökológiai gazdálkodások támogatása esetében is igényelhető faktoring szolgáltatás.

 


Felívelőben van az agrár-finanszírozás egy másik megoldása, a jellemzően mezőgazdasági gépeket érintő eszközlízing is. Az MKB-Euroleasing, az MKB Bank gépjármű- és eszközfinanszírozási leányvállalata, idén kiterjesztette a tevékenységi körét a mezőgazdasági, nagyhaszongépjármű-, valamint általános gépfinanszírozásra is. A portfolióbővítés oka egyértelműen a megnövekedett igény volt. A pénzintézet ezzel a hazai őstermelőknek, egyéni, valamint társas vállalkozásoknak kínál finanszírozási megoldást számos eszközre. Így a nyílt- és zártvégű pénzügyi lízing mellett az Európai Uniós támogatásokhoz kapcsolódóan eszközfinanszírozási hitelkonstrukciókban is elérhetők az MKB-Euroleasing ügyfelei számára a betakarítást, talajművelést, permetezést és más munkákat végző mezőgazdasági gépek teljes palettája.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43