Így srófolja fel saját kifizetéseit a fontos hivatal

agrarszektor.hu
Meghaladhatja a hektáronkénti 70 ezer forintot is az az összeg, amelyet a gazdálkodók uniós területalapú agrártámogatásként (SAPS) kaphatnak meg a tavalyi év után - jelentette be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Az elmúlt évben közölt adatok alapján a jogosultak hektáronként csak mintegy 68,5 ezer forintra számíthattak volna. Az MVH január 30-től fizeti a második részletet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Január 30-án indítja el az MVH a 2014-es uniós területalapú támogatások második részletének kifizetését - erősítette meg az agrárszektor.hu korábbi értesüléseit közleményében a hivatal.

Jó hír a gazdáknak, hogy az MVH mostani tájékoztatása szerint a második ütemben hektáronként nagyságrendileg 35 ezer forintot utalnak ki, ami az éves SAPS 50 százalékát jelenti. Így a teljes 2014-es kérelmezési évre több mint 170 ezer ügyfélnek hektáronként 70 ezer forintot meghaladó összeget fizethetnek ki - közölte most az MVH.

A tavalyi SAPS-kifizetések elmúlt év októberi elindításakor Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ugyanakkor még azt jelentette be, hogy támogatási előlegként hektáronként 34 178 forintot utalnak ki, amely az akkori nyilatkozatok szerint szintén az éves támogatási keret 50 százalékának felelt meg. Az akkor közölt adatok szerint teljes éves SAPS-kifizetésként nagyságrendileg csak 68,5 ezer forint járt volna hektáronként a gazdáknak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03