Ennyi pénzt még soha nem fizettek ki egy év alatt

agrarszektor.hu
Rekordösszeget, mintegy 800 milliárd forintot fizetett ki tavaly, az előző uniós fejlesztési ciklus lezárásának évében a gazdálkodóknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A korábbi években átlagosan 600 milliárd forint volt a kifizetett támogatások összege.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A rekordnak számító, 800 milliárd forintos tavalyi kifizetések után az MVH folytatja a támogatások kiutalását a gazdálkodóknak - közölte az M1 csatornán Gyuricza Csaba, az MVH elnöke. A kistermelők normatív támogatásának kifizetése tavaly december elején kezdődött, amire 50 ezer gazdálkodó jelentkezett. Mintegy 36 ezer vállalkozónak már kifizették a támogatást.

A napokban 80 ezer gazdálkodónak indították el a területalapú alaptámogatás következő részének, több tízmillió forint előlegnek az átutalását. A zöldítési támogatás kifizetéséhez szükséges ellenőrzések februárban folytatódnak, 45 ezer gazdálkodónak már kifizették az előleget.

Terveik szerint a június végi határidő előtt, 35 különböző jogcímen már május végére lezárják a kifizetéseket - mondta Gyuricza Csaba. A hivatal megújította a honlapját, az új felhasználóbarát honlappal kívánják a gazdákat segíteni abban, hogy minél egyszerűbben intézhessék ügyeiket - tette hozzá.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?