Használjuk ki hazánk természeti adottságait!

agrarszektor.hu
Magyarország jelentős élelmiszerexportőr lehetne, ha a Kárpát-medence nyújtotta kedvező adottságokat megfelelően használná ki - mondta Sziebert István, a Vidékfejlesztési Minisztérium főtanácsadója.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának szerdai ülésén elhangzott, hogy az országban a szovjet váltás miatt tulajdonképpen kiaknázatlanul maradtak a kiemelkedő természeti, környezeti adottságok, amivel szignifikáns mértékben növelni, erősíteni lehetne a mezőgazdaságot. Ez ellen tenni kell, mondta Sziebert István, az elhanyagolt be kell népesíteni, egy szinte önellátó gazdaságot kell kialakítani, hogy megtermelhessük azt az élelmiszermennyiséget, ami 50 százalékkal több, mint ami a lakosság szükséglete, és amire megvan a kapacitásunk.

Változtatni kell azon a nézeten is, amit eddig követtünk, és amely szerint a tőkehatékonyság a legfontosabb szempont. Emiatt ugyanis hazánkon kívül több környező országban elnéptelenedett a vidék, a mezőgazdaság hanyatlik, a kisgazdaságok pedig tönkrementek. Akkor hatékony egy gazdaság, ha munkát teremt, megbízható, jó minőségű termékeket állít elő, és környezettudatos.

A kormány célja, hogy a szomszédos országokkal egyetértésben minden félnek kedvező, egységes szabályozást hozzanak létre.
Kiemelte, hogy hazánk ezek ellenére is élen jár vidékfejlesztési stratégia terén.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?