Másfél havi mélyponton készül az MNB-döntésre a forint

agrarszektor.hu
Kis gyengüléssel kezdte a hetet a forint az egyébként kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, így az euróval szembeni jegyzések még inkább közel kerültek a 310-es kerek szinthez. Ez azt jelenti, hogy új másfél havi mélyponton várja a forint a keddi MNB kamatdöntést, amely lényeges változásokat is hozhat a monetáris politikai keretrendszerben. Az erre való felkészülés gyengíti az utóbbi egy hétben a forintot és ezzel láthatóan eltért a régiós devizák pályájától is - írja a Portfolio.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A jegybankok hete vár ránk, ugyanis holnap az MNB, szerdán a Fed, csütörtökön pedig a Bank of Japan döntéseire lesz érdemes figyelni. A magyar jegybank kapcsán az irányadó ráta változatlanul hagyása mellett a kamatfolyosó alsó szélének további vágása (a negatív tartományon belül), illetve az irányadó eszközben való pénzelhelyezés mennyiségi korlátozása esélyes, igaz utóbbi még inkább jelképessé teszi majd az irányadó rátát a monetáris politikai keretrendszerben.  

A piac múlt héten már elkezdte árazni a még tovább lazuló magyar jegybanki monetáris politikát, ennek jegyében gyengült a forint is, pénteken már 309,5 körül járt a kereskedés, ma reggel pedig már 309,7-nél. Ez másfél hónapos forintmélypontot jelent.

Másfél havi mélyponton készül az MNB-döntésre a forint

A forint gyengülése (a dél-afrikai randot leszámítva) a régiós devizák között is intenzívnek számított, igaz ha az utóbbi két hónap teljesítményét nézzük, még mindig az egyik leginkább stabilnak számít.

Másfél havi mélyponton készül az MNB-döntésre a forint

Az euró/dollár árfolyam péntek este óta 1,1950 körül ragadt, de a forint gyengélkedése miatt a dollár/forint jegyzések tovább emelkedtek és ma reggel már újra 259 felett jártak. Az elmúlt hetekben nem véletlenül 252 körül fordult az árfolyam, még augusztus elején hívtuk fel rá a figyelmet, hogy itt húzódik egy nagyon erős támasz zóna és ez valóban meg is fordította az árfolyamot (újraindult a forintgyengülés).

Másfél havi mélyponton készül az MNB-döntésre a forint

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02