2017. január 20. péntek Fábián, Sebestyén

Hírek - Agrárpénzügyek

Nagy rohamot indít Csányi az OTP-vel az agrárbizniszben

Több mint 20 százalékra kívánja növelni részesedését az agrárhitel-piacon 2020-ra az OTP Bank – jelentette be Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. Az agráriumot az OTP Bank egyik kulcsterületének nevezte.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Az OTP Bank egyik legfőbb célkitűzése, hogy az általa irányított pénzintézet Magyarországon az agrár-hitelállományban 20 százalékot is meghaladó piaci részesedést szerezzen – mondta Csányi Sándor az Agrárhajó elnevezésű rendezvényen. Szerinte a pénzintézet önálló agrárágazati igazgatóságának létrehozása jó döntés volt, mivel az elmúlt 5 évben abszolút értékben több mint duplájára emelkedett a pénzintézet agrár-hitelállománya, piaci részesdése pedig már most is meghaladja a 18 százalékot.

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A magyar agrárium jó helyzetben van a támogatásoknak és az alacsony jegybanki alapkamatból fakadó kedvező finanszírozási környezetnek köszönhetően, de a világ más országaihoz hasonlóan elengedhetetlen a költségek csökkentése, a hatékonyság növelése, a precíziós gazdálkodás elterjedése. Csányi Sándor szerint az OTP Bank az agrárfinanszírozásban területén is kész megfelelni a kihívásoknak. A racionalizálás egyik eredménye lehet, hogy "zöldfolyosót" biztosítanak a finanszírozáshoz azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nyertes uniós pályázattal rendelkeznek. Emellett a jövőben a kisebb gazdálkodókra, az őstermelőkre is nagyobb figyelmet kíván fordítani az OTP, és egyszerűsíteni akarja a hitelbírálatukat.

Kiemelt figyelmet szánnak a határok menti pályázatos és egyéb finanszírozási lehetőségeknek. Ezért az OTP Bank összekapcsolta magyarországi és leánybankjai agrárszakértőit, hogy a határon túl is bankon belüli szolgáltatást nyújthassanak.

Általában is nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni az uniós forrásokban levő lehetőségek kihasználására – mondta az elnök-vezérigazgató. Ezért több partner segítségével létrehozták az önálló OTP agrárhonlapot, amely reklámmentesen, szakmai gyűjtőportálként kívánnak működtetni..


 

Címlapon, most

Közös imán könyörgött esőért Trump új agrárminisztere

Lázár: az éttermi üditők kisebb áfájáért is lobbiznak

A nemzetgazdasági tárca gyűjti az információkat.

A biogazdálkodásra esküszik a Takarékbank

Együttműködési megállapodást írt alá a pénzintézet és a biokultúra szövetség.

Energiafűzzel váltják ki a gázfűtést

A közintézményeket fűtik így Kenderesen.

A CLAAS keskeny nyomtávú NEXOS traktorainak újabb generációja (x)

Kicsi, fordulékony és nagy teljesítményű.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ