Pénteken áttörheti az ellenállást a szója

agrarszektor.hu
Egyetlenként tartja magát a szója árfolyama, miközben a kukorica és a búza jövője nem sok jót ígér középtávon. Érezhetően a pénteki WASDE jelentésre vár a piac, komolyabb elmozdulásokra legfeljebb csak azután lehet számítani, tudtuk meg a Solar Capital árutőzsdei kereskedőjétől.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Habár továbbra is érezhető bizonytalanság uralja a szója piacát, rendületlenül próbálkozik az 1500 centes szint áttörésével az árfolyam, egyelőre sikertelenül. A szükséges lökést a pénteken közlésre kerülő WASDE jelentés hozhat, melyből kiderül, mennyire vehetők komolyan a dél-amerikai termőterületeken tapasztalt fagykárokról szóló híresztelések, addig azonban kétséges, sikerül-e az áttörés.


A búza és a kukorica árfolyamai gyakorlatilag egy szintre kerültek, a 700 centes árszínvonal azonban egyikük esetében sem lesz tartható. A kettejük közti árrés jelenleg ha minimálisan is, de a kukorica javára billen, melynek magyarázata jobb hasznosíthatósága a bioetanol-ipar révén, ez még a jelenlegi alacsonyabb olajár mellett is helyzeti előnyhöz, középtávon pedig egy 675 centes szint körüli oldalazáshoz segítheti.


Nem így a búza, melynek árfolyamát jóval lejjebb várják a jelenlegi szintnél, mozgása és középtávú kilátásai egyértelműen lefelé mutatnak, a következmény pedig egy 650, de akár 625 centes szint elérése is lehet, mielőtt ismét feljebb indulna.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?