Revizorok a Nagybani Piacon

agrarszektor.hu
Négy tonna zöldség megsemmisítése, valamint több mint 2 millió 300 ezer forint bírság az eredménye annak a Budai Gyula vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár koordinálásával csütörtökre virradóan végrehajtott újabb összehangolt hatósági razziának, amelyet a Budapesti Nagybani Piacon tartottak - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szerda este 11 órától csütörtök hajnalig tartó ellenőrzésen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatósága a NAV Közép-magyarországi Regionális Adóigazgatóságával, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és a Készenléti Rendőrséggel együtt végzett átfogó vizsgálatot a Budapesti Nagybani Piacon. Az ellenőrzés a burgonyára, a hagymára, a répára és a tojásra terjedt ki. A pénzügyőrök 153 teherautót vizsgáltak át. A NAV adórevizorai 42 helyszíni ellenőrzést kezdeményeztek. Ők elsődlegesen az áruk eredetét vizsgálták, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentésének jogszerűségét ellenőrizték. Az eljárások között egy próbavásárlás is szerepelt a nagybani piac egyik vendéglátóhelyén.

A Nébih munkatársai a helyszínen tapasztalt jogsértések miatt összesen több mint 4 tonna burgonya és szelídgesztenye megsemmisítését rendelték el. Ezzel egyidejűleg összesen több mint 9 tonna burgonya, vöröshagyma, koktélparadicsom, datolya és csemegeszőlő zárolását is elrendelték. A Nebih munkatársai által kiszabott bírság várható összege több mint 2 millió 300 ezer forint - olvasható a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03