Újabb miniszter neve szivárgott ki az új kormányból

agrarszektor.hu
Orbán újra bizalmat szavazott a vidék első emberének.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Felkérte Orbán Viktor miniszterelnök Fazekas Sándort, hogy a következő kormányban is ő legyen a vidékfejlesztési miniszter - értesült az agrarszektor.hu. Valószínűsíthető, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vezetésében sem lesznek jelentős változások.

Értesüléseink szerint Orbán Viktor csütörtökön kérte fel a VM jelenlegi vezetőjét, hogy folytassa munkáját a következő kormányzati ciklusban is. Ezzel beigazolódtak az agrarszektor.hu korábbi információi, amelyek szerint Fazekas maradhat a VM élén, és úgy is készült, hogy folytathatja eddigi munkáját a tárca vezetőjeként.

A döntés egyúttal azt is jelenti, hogy Fazekas nyerte meg azt a csatát, amely a vidékfejlesztési miniszterségért folyt. Többen lobbiztak ugyanis azért, hogy az újabb Orbán-kormányban átvegyék a VM-vezetését. Még Kósa Lajos debreceni polgármester neve is szóba került, aki a korábbi hírek szerint valamilyen kormányzati pozícióra tör.

A mostani döntéskor Fazekas mellett szólhatott, hogy az áprilisi országgyűlési választásokon fölényesen nyerte meg egyéni választókerületét Karcagon. Ugyanígy győzött több más, államtitkári posztot betöltő VM-vezető is, ezért az valószínűsíthető, hogy a tárca felső vezetésében sem lesznek jelentősebb változások. Már az eddigi VM-vezetés lehetséges "bebetonozását" vetítette előre az is, hogy számos fontos minisztériumi pozícióban lévő fideszes agrárpolitikus előkelő helyet foglalt el a Fidesz országos választási listáján, függetlenül attól, hogy indult-e egyéni választókerületben, vagy sem.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?