Uniós milliárdokhoz juthatnak a multik beszállítói

agrarszektor.hu
Az augusztus végén megjelent "Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása" felhívásra mától jelentkezhetnek a pályázók a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára. A pályázat keretösszege 20 milliárd forint, melyből 300 millió és 1 milliárd forint közötti vissza nem térítendő forrást nyerhetnek el a kérelmezők. Nagyvállalatok is támogathatóak a pályázat keretében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az augusztus végén megjelent "Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása" pályázati felhívásra a támogatási kérelmeket a mai naptól lehet benyújtani egészen a keret kimerüléséig. A támogatás a Magyarországon letelepedett külföldi érdekeltségű vállalatok részére folytatott beszállítói tevékenység fejlesztését és bővítését segíti annak érdekében, hogy megkönnyítse a kkv-k értékláncba történő belépését és beszállítói pozíciójuk erősödését- mondta el az államtitkár.

A pályázat rendelkezésre álló keretösszege 20 milliárd forint, mely a GINOP program keretében került meghirdetésre. A kérelmeket kizárólag konzorciumi formában nyújthatják be a beszállítói lánc különböző szintjein álló szereplők - integrátor és beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások -, amelyek 300 millió és 1 milliárd forint közötti vissza nem térítendő forrást nyerhetnek el. A Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló projektek nem támogathatóak.Nagyvállalkozások csak akkor támogathatók, ha bizonyítani tudják, hogy a projekt közvetlenül előnyös a kis- és középvállalkozások számára. A pályázat további részleteit és a fontosabb tudnivalókat augusztusi cikkünkben olvashatják.

A támogatásból megvalósított fejlesztés kötelező eleme a kkv-k eszközbeszerzése, informatikai fejlesztések, illetve az integrátor által közvetített tudás a kkv-knak képzés, tanácsadás formájában. Ezen felül további elszámolható tevékenység a résztvevő nagyvállalat eszközbeszerzése, az egyes tagok infrastrukturális fejlesztése, illetve kkv-k számára szabvány, tanúsítvány beszerzése - hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58