Ilyen az év végi hajrá - Milliárdokat osztanak szét

agrarszektor.hu
Újabb pályázati felhívásokat jelentetett meg a Miniszterelnökség, amelyek keretében az állattenyésztők 14 milliárd forintra, a növénytermesztők 3,8 milliárd forintra pályázhatnak. A rendelkezésre álló forrásokkal a tárca az állattenyésztési és növénytermesztési ágazatban a genetikai állomány megőrzésével, fenntartásával foglalkozó gazdálkodókat kívánja támogatni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Két új pályázati felhívást tett közzé a Miniszterelnökség kedden. A Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, új pályázatokkal az állattenyésztők 14 milliárd forintra, míg a növénytermesztők 3,8 milliárd forintra pályázhatnak - közölte a Miniszterelnökség.

Az állattenyésztők a 14 milliárd forint keretösszegű felhívás alapján az alacsony létszámú állatfajták esetében az eredeti tartási-, takarmányozási körülményekhez hasonló feltételek megvalósítására, valamint a genetikai állomány megőrzésére pályázhatnak. A 100 százalékos intenzitású támogatás a tenyésztőszervezet által elismert állatállományra vehető igénybe.

A Miniszterelnökség kiemelte: Magyarországon rendkívül fontos a ritka és veszélyeztetett növényfajták genetikai erőforrásainak és a mikroorganizmusoknak a megőrzése. A Miniszterelnökség a mostani felhívással a növénytermesztési és kertészeti ágazatban dolgozóknak nyújt lehetőséget arra, hogy felkutassák és megőrízzék ezeket a növényfajtákat. 3, 8 milliárd forint keretösszegben, 100 százalékos támogatási lehetőséggel, 5 éves kötelezettségvállalással.

A közlemény szerint az állattenyésztési ágazatban érintett gazdák, illetve tenyésztők elsőként 2016. február elseje és 2016. február huszonnyolcadika között, a növénytermesztési és kertészeti ágazatra vonatkozó felhívásra elsőként 2016. április elseje és 2016. május másodika között, kizárólag elektronikus úton nyújthatják be pályázatukat és kifizetési kérelmüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján. Ezt követően a következő év azonos időszakában lesz lehetőség másodszor pályázni.

A kötelezettségvállalás kezdete mindkét pályázati lehetőség esetében, a benyújtástól függően 2016. január elseje vagy 2017. január elseje. A felhívásokat részletesen a Széchenyi 2020 weboldalán és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) gondozásában megjelent kézikönyvben lehet megismerni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03