Kertészet, időjárás, erdészet: újabb pályázatokat írt ki Lázár tárcája

agrarszektor.hu
Három újabb pályázatot jelentetett meg az 1300 milliárd forintos Vidékfejlesztési Programban a Miniszterelnökség. A kertészeti gépbeszerzésekhez, a szélsőséges időjárás elleni védekezéshez és az erdészeti genetikai források megőrzéséhez nyújtanak támogatásokat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kertészeti gépbeszerzések

A kertészeti gépbeszerzéseket támogató pályázat keretösszege 18,08 milliárd forint. A felhívás elsősorban kertészeti tevékenységhez kapcsolódó munkagépek, eszközök beszerzését, önjáró betakarítógép, valamint maximum egy darab, legfeljebb 80 kW motorteljesítményű traktor vásárlását támogatja.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Időjárási szélsőségek

Az időjárási szélsőségekkel szembeni védekezést elősegítő pályázatra 4,72 milliárdot különítettek el. Az "Éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások támogatása" című pályázat a klímaváltozás és a kedvezőtlen éghajlati jelenségek által okozott károk megelőzésére irányul.

Erdészeti genetika

Az "Erdészeti genetikai erőforrások megőrzésér" 1,12 milliárd forintot szánnak. A cél, hogy meg lehessen őrizni a magyarországi erdészeti fafajok genetikai változatosságát.

A kertészeti gépekre és az időjárási szélsőségekkel szembeni beruházásokra 2016. december 19. és 2018. december 18. között lehet pályázni, a beérkezett támogatási kérelmek első értékelési szakasza 2017. január 19-én zárul. Az erdészeti genetika megőrzéséhez pedig első körben 2016. december 8. és 2016. december 16. között nyújthatók be kérelmek.

A most megjelent három pályázatra összesen mintegy 24 milliárd forintot fordít a Miniszterelnökség. A tárca tájékoztatása szerint máig összesen 41 pályázat jelent meg a Vidékfejlesztési Programban, és a tárca a rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből eddig 966 milliárd forintot hirdetett meg. Az év hátralévő részében további pályázati felhívásokat tesznek közzé.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?