Lázár: 2017-ben a kifizetések éve jön

agrarszektor.hu
Az uniós támogatásoknál 2016 a pályázatok éve lesz, míg 2017 a kifizetéseké és a megvalósítás megkezdéséé - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén. Az 1300 milliárd forintos Vidékfejlesztési Programban eddig 942 milliárd forintnyi pályázatot írtak ki.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A kormány tartja magát célkitűzéséhez, miszerint az európai uniós támogatások jelenlegi ciklusának összes pályázatát kiírják 2017. március 31-ig - hangoztatta az MTI szerint Lázár János. Vidékfejlesztésre 1294 milliárd forintos uniós támogatás jut a teljes - több mint 8900 milliárd forintos - uniós kasszából. A vidékfejlesztésben a kormányprogram szerint a támogatások 80 százalékát a kis- és közepes gazdaságok, 20 százalékát a nagygazdaságok felé szeretnék fordítani, de húszmilliárd forintos többletkeretet biztosítanak arra, hogy a nagyüzemek jó pályázatai támogatásban részesülhessenek.

A Vidékfejlesztési Programban eddig 38 jogcímen 942,5 milliárd forintnyi pályázatot írtak ki - közölte Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség államtitkára. Ebből 476 milliárdnyit zártak le, illetve függesztettek fel.

Elköltöttek százmilliárdokat, de Lázár szerint semmi nem változott
Megbízták a KPMG Magyarországot azzal, hogy készítsen egy tanulmányt a 2007 és 2013 közötti forrásfelhasználásáról. Ennek alapján "az agráriumban elköltött száz- és ezermilliárdok ellenére az agrárium termelékenysége, produktivitása jelentős mértékben nem változott" - fogalmazott a bizottsági ülésen Lázár János.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?