Megint belenyúlnak a pénzosztásba Lázárék

agrarszektor.hu
Módosítja a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Programban (VP) kiírt beruházási pályázatok üzleti tervének dokumentációját. Az egyszerűsítés elsősorban az 50 millió forint alatti projekteket érinti.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Változnak az üzleti tervre vonatkozó követelmények a VP-ben - áll a pályázatokat kiíró Miniszterelnökség közleményében. A tárca szerint a korábban megjelent üzleti tervhez képest átláthatóbb, kevesebb adminisztrációval járó, egyszerűbb üzleti tervet jelentetnek meg. Fontos különbség, hogy az 50 millió forint teljes projektösszeg alatti támogatásra pályázó ügyfeleknek pénzügyi tervet sem kell készíteniük a pályázat benyújtásához.

A közlemény szerint a minisztérium a gazdák érdekében módosítja a beruházási pályázatok üzleti tervének dokumentációját. A Vidékfejlesztési Program kialakításában fontos szempont volt, hogy a többi operatív programhoz igazodó egységes eljárásrend, egyszerűsített támogatástípusok bevezetése és egyszerűsített elbírálás segítse a gazdálkodókat - fogalmaz a tárca.

Az üzleti terv módosításáról a www.palyazat.gov.hu weboldalon, a beruházási pályázati felhívások mellékleteiben lehet részletesen tájékozódni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03