Nagyon valószínű, hogy az agrártárca nem megy Debrecenbe

agrarszektor.hu
Elállhatott a kormány attól, hogy egyes minisztériumokat vidékre költöztessen. A korábbi bejelentések szerint például a Földművelésügyi Minisztériumnak Debrecenbe kellett volna áttelepülnie. A decentralizációs elképzelésekből annyi valósult meg, hogy a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkárságra Kecskemétre költözött.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A 2014-es bejelentések szerint egyes minisztériumok vidékre, például a Földművelésügyi Minisztérium Debrecenbe költözhetett volna, azonban a kormány elállhatott az átalakítástól - írja a Bors. A kabinet még 2014-ben indított vizsgálatot annak kiderítésére, mely minisztériumoknál lehet indokolt, illetve megvalósítható vidékre költöztetésük.

A kormány tervei szerint a honvédelmi tárca Székesfehérvárra kerülhetett volna, a Földművelésügyi Minisztérium pedig Debrecenbe költözhetett volna. A lapnak azonban a Kormányzati Tájékoztatási Központ most úgy reagált, hogy a vizsgálatot követően nem született kormánydöntés.

Debrecen esetében Kósa Lajos egykori polgármester, jelenleg a Fidesz frakcióvezetője egyértelműen kiállt a kampány idején a fölművelési tárca költöztetése mellett, azonban ezúttal nem reagált a portál megkeresésére. Eddig egyedül a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez tartozó agrár-vidékfejlesztési államtitkárság költözött Kecskemétre, de egyelőre úgy tűnik, hogy továbbiak nem követik a példát - írja a Bors.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?