PREGA: Precíziós gazdálkodás, a téma hazai és nemzetközi úttörőinek tolmácsolásában (x)

agrarszektor.hu
A vetéstől az aratásig, a palántától a betakarításig, a metszéstől a borig, a borjútól a tejelésig, minden műveletben jelen van a precízebb munkavégzés igénye és az erőforrások optimalizált kihasználása. A gazdálkodás jövőbe mutató irányait és a digitalizáció előnyeit ismerhetik meg a gazdálkodók a február 24-i II. PREGA - Jövőkép 2020 - Útban a Smart Farmok felé című konferencián.

Idén második alkalommal rendezi meg a precíziós mezőgazdaság legfrissebb hazai és nemzetközi trendjeit bemutató PREGA szakmai konferenciát az Agroinform.hu, a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara és az Agrárinformatikai Klaszter.

A hazai mezőgazdaságban egyre nő az igény a precíziós munkavégzésre és az erőforrások optimalizált kihasználására; a digitalizáció pedig ezeket hivatott elősegíteni. A PREGA szakmai konferencián a téma elismert hazai és nemzetközi szakembereinek segítségével járja körbe a terület legfrissebb trendjeit, a gyakorlati megvalósítással és a legújabb technológiai megoldásokkal megismerkedve.

A nemzetközi előadókról néhány konkrétum:

Prof. Simon Blackmore a Nemzeti Precíziós Gazdálkodási Központ igazgatója (Egyesült Királyság) több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a precíziós gazdálkodás kutatása és gyakorlati alkalmazása terén. Ő téma egyik legmeghatározóbb úttörője. Kezdetektől részt vett a precíziós gazdálkodás eszközrendszerének és informatikai hátterének kidolgozásában. Gazdálkodó robotok címmel tart előadást a konferencián.

Prof. Kenneth A. Sudduth, a Nemzetközi Precíziós Gazdálkodók Szövetség elnöke (USA), a Missouri Egyetem kutatója, kormányzati alkalmazott témája a Precíziós gazdálkodás: az adattól a tudásig és a döntéshozatalig. Nemzetközi példákon szemléltetve mutatja be a gyakorlati alkalmazás legfontosabb lépéseit.

Miért érdemes részt venni a konferencián?

Gyakorlatorientált szakmai fórum keretein belül nyújt modern mezőgazdasági megoldásokat. Olyan fontos témákról hallhatnak előadásokat, mint:

• Precíziós szántóföldi növénytermesztés
• Precíziós kertészet
• Precíziós állattenyésztés

A PREGA előadásain a precíziós szántóföldi növénytermesztés, a precíziós kertészet és a precíziós állattenyésztés terén egyaránt lehet tájékozódni. A rendezvényen bemutatják, hogy az agrárinformatikai megoldások miként segíthetik a gazdálkodókat vállalkozásuk hatékonyságának növelésében, illetve hogyan készülhetnek fel a jelenlegi uniós finanszírozási ciklust követő időszakra.

Időpont: 2016. február 24., szerda

Helyszín: Hotel Aquaworld Resort, Budapest

További részletek és jelentkezés: www.prega.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?