2016. október 25. kedd Blanka, Bianka

Hírek - Agrár-vidék

Sorozatos lebukások: húsos cégeknél razziázik a NAV

Rászállt a januári sertésáfa-csökkentés nyomán a hazai húspiacra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), és most sorra buktatja le a feketézőket. Legújabb fogásként a hivatal egy húskereskedőnél tárta fel, hogy nem fizette be az áfát. A NAV az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indított nyomozást.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Lengyelországból hetente több kamion hús érkezett egy húskereskedő kft. nevére egy budapesti ipari raktárba, amely több, húskereskedelemmel foglalkozó cég telephelyeként szolgál - közölte a NAV. A gyanú szerint a kft. virtuálisan működött: nem voltak alkalmazottai, a megrendelt áru közvetlenül a kft. vevőinek raktárába került, és onnan szállították tovább áruházláncokhoz.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?

Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!


A cég 2015 második felében egyáltalán nem tett áfabevallást, és belföldi értékesítései után az áfát sem fizette be. Így több mint 215 millió forint áfát csalt el, és jogosulatlanul jutott árelőnyhöz a tisztességes kereskedőkkel szemben. Az ügyben több mint ötven helyszínen tartottak házkutatást, bizonyítékokat foglaltak le, és több mint hárommillió forint adótartozást végrehajtás alá vontak, illetve különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indítottak nyomozást.

Az utóbbi napok eseményei azt mutatják, hogy a NAV rászállt a hazai húspiacra. A hatóság vélhetően azzal összefüggésben is fokozta húspiaci ellenőrzéseit, hogy a sertés tőkehús áfája januártól 27 százalékról 5 százalékra csökkent.

A NAV a közelmúltban egy Ausztriából származó hússzállítmányt is lekapcsolt, amely szennyezett teherautón érkezett az országba.


 

Címlapon, most

Megvan, kiket támogatnak - Régen várt döntést hoztak meg Lázárék

Egy helyre hajtották az összes magyar vadászt

Kötelezővé vált a vadászkamarai tagság.

Most már biztos, hogy nem lesz népszavazás az állami földekről

Közben lezárták a "Földet a gazdáknak!" programot.

Ha ez bejön, nagyon sok lesz nálunk a zöldség és a gyümölcs

Egymillió tonnával növelnék az éves termelést.

Szalonnával vesztegették meg a NAV ellenőreit

Egy pécsi húsboltban történt az eset.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ