A napenergia a legkihasználhatóbb megújuló energiaforrás

agrarszektor.hu
Támogatná a megújuló energiaforrásokat használó kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) az E.ON. Az energiaszolgáltató cég az úgynevezett Solar programmal növelné a napenergia felhasználásának arányát, emellett pedig a biogáz erőművek létesítését szorgalmazza - mondta el Göbl Erik, az E.ON értékesítés és marketing osztályának kkv szegmens szakértője a Portfolio és az agrárszektor.hu kecskeméti konferenciáján.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Göbl Erik emlékeztetett rá, hogy a napenergia a legkihasználhatóbb megújuló energia, ezért az E.ON a Solar programmal segíti azokat a fogyasztókat és vállalkozásokat, amelyek napelemekre cserélnék primer energiaforrásaikat. A napelemek ugyanis minimális karbantartást igényelnek, kimeríthetetlen energiaforrásnak bizonyulnak, használatukkal pedig a fogyasztók mérsékelhetik függésüket az energiaáraktól. Ráadásul a napelem cellák ára jelentősen csökkent, miközben várható élettartamuk megnőtt (jelenleg 25-30év).

Az E.ON a primer energiaforrások lecserélésén kívül a biogáz erőművek létesítését is támogatja. Göbl Erik szerint ugyanis a biogáz erőművek létesítésében rejlő potenciál hasznosítása jelentősen növelheti a megújuló energiaforrások használatának arányát.

A szakember úgy véli, hogy a biogáz erőművek csökkenthetik a hulladékkezelési költségeket, és kiválthatják a fűtési és hűtési célú fosszilis energia felhasználását, mivel a villamosenergia mellett jelentős mennyiségű hőt is termelnek. A helyben megtermelt energia pedig lehetőséget teremt a gazdasági tevékenységek bővítésére (terményszárító, hűtőház létrehozása) is. Emellett a komposztálható zöldhulladékok feldolgozása értékes biotrágyát eredményez, amellyel a gazdák a műtrágyák mennyiségének csökkentése mellett növelhetnék a talajok tápanyag-ellátottságát - tette hozzá a szakember.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03