Farm a dobozban - Ezzel akár a Marsot is leigázhatnánk

agrarszektor.hu
Vannak országok, ahol mikrootthonoknak rendeznek be konténereket, de arra még nem volt példa, hogy egy konténerből egy egész farm kerüljön ki.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Farm from a Box egész harmadik világbeli közösségeket, vagy természeti katasztrófa sújtotta falvakat segíthet hozzá, hogy megtermeljék a legfontosabbakat. Van benne minden a megújuló energiától az öntözési és a kommunikációs berendezésekig. A felszereltségtől függően 25 - 45 ezer dollárba kerülő konténerek tetejére napelemek szerelhetők, amik biztosítják az áramellátást a beépített wifi, az időjárást rögzítő és továbbító számítógép valamint a csöpögtető öntözés vízpumpája számára.

Így olyan helyeken is lehetővé teszi az alapvető zöldségek termesztését, ahol nincs elektromosság és kevés a víz. A rendelhető felszereltségi lista szerint ugyanis a legnagyobb, 40 lábas konténerben lehet annyi palánta is, amivel be lehet ültetni egy, vagy akár kéthektárnyi földet, és persze oktatóprogram is, hogyan is használandó az egész csodadoboz.

A fenntartható földművelés svájci bicskájának nevezett készlethez tartozik a földműveléshez szükséges legfontosabb eszközök mellett a nagy hatásfokú LED világítás, a telefontöltő, valamint egy víztisztító berendezés is. A rendszert kifejlesztő Farm from a Box nemrégiben bejelentette, hogy partnerségi megállapodást kötött az Egyesült Államok ismert napenergia-specialistájával, a SMA Americával.

Forrás: blog.syngenta.hu

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?