Hihetetlen! - Megkezdődhet az űrben a növénytermelés

agrarszektor.hu
Az űrben termesztene növényeket a német BASF vegyipari vállalat. A cégóriás olyan kutatási vállalkozásba kezdett, amellyel a nemzetközi űrállomáson vizsgálnák meg az űrbeli növénytermesztés hatékonyságát. A vizsgálat vezetésére három német diákot választottak ki, akik az év végén kezdik tudományos megfigyeléseiket a világűrben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Már nem csak a földön termesztene növényeket a BASF, mivel a német cég a közelmúltban olyan kutatás mellett kötelezte el magát, amellyel egyes növényfajták űrbeli termeszthetőségét vizsgálná. A kutatást az év végén kezdik meg három német diák vezetésével a nemzetközi űrállomáson (ISS) - számolt be a foodnavigator.com

A vizsgálat arra irányul, hogy az űrben, gyenge gravitációs körülmények között is lehetséges-e úgy szaporítani egyes haszonnövényeket (például zöldség- és gabonaféléket), ahogy földi körülmények mellett. Feltételezések szerint ugyanis a folyamat alapját és a növények gyökérképződését a gravitáció befolyásolja, ezért azt vizsgálnák meg, hogy az űrbeli viszonyok változtatnak-e ezen.

Ha a növények az úgynevezett mikrogravitáció ellenére is kifejlődnének, ez döntő fordulatot jelentene az űrállomások élelmiszer-utánpótlásában - állítja a BASF. Amennyiben eredményes lesz a kísérlet, új kapuk nyílhatnak meg a hosszabb űrkutatások előtt is, amelyeket eddig a nem megfelelő élelmiszer-ellátottság nehezített.

A sikeres projekt érdekében a kutatást vezető diákok először a BASF mezőgazdasági központjában töltenek majd el egy hónapot. Ezután Floridában, a Kennedy Űrközpontban fejezik majd be a felkészülést az "űrbeli növénytermesztésre".

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?