Műtrágyabiznisz: frigyre lépett a Fertilia és az EuroChem

agrarszektor.hu
A világ egyik vezető műtrágyagyártójával, az EuroChem vállalatcsoporttal lépett stratégiai együttműködésre a Fertilia Kft. A cég október elsejétől EuroChem Agro Hungary Kft. néven folytatja tevékenységét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az együttműködés révén a jövőben az EuroChem műtrágyái is szerepelnek majd a kínálatban - közölte Simon Péter, a Fertilia Kft. ügyvezetője és az EuroChem Agro Hungary Kft. operatív igazgatója. Dmitrij Sztrezsnyev, az EuroChem vezérigazgatója úgy vélte, a cég Magyarországon létesített leányvállalata révén a helyi termelők számára bővebb termékkínálatot tud nyújtani, az agrártechnológiai megoldások pedig hozzájárulnak a termésátlagok növeléséhez, a minőség javításához

A nyilvános cégadatok szerint a Fertilia Kft. tavaly 7,2 milliárd forintra növelte értékesítési árbevételét az egy évvel korábbi 6,2 milliárd forintról, míg adózott eredménye 40,3 millió forint lett a 2014-es 153 millió forint után - közölte az MTI. Az EuroChem pedig az agrokémiai ipar világszinten vezető vállalata. Esősorban nitrogén és foszfor műtrágya, valamint bizonyos szerves vegyipari termékek előállításával, illetve vasérccel foglalkozik. A cég tevékenysége kiterjed a műtrágya előállításához szükséges szénhidrogén kitermelésre is.

Az EuroChem jelenleg két nagy kitermelésű kálium bánya zöldmezős fejlesztésén dolgozik Oroszországban, a Volga térségben és Uszolszkij területen. A vállalatcsoport székhelye Svájcban, Zug helységben található, innen végzi gyártó és disztribúciós tevékenységét Belgiumba, Kínába, Kazahsztánba, Litvániába, az Egyesült Államokba és Oroszországba. Összesen több mint 23 400 főt foglalkoztat világszerte.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?