Lendületesen csökken a tej ára - Kína még megállíthatja

agrarszektor.hu
Tavasszal minden évben lejtmenetet vesznek a nyerstej-árak, de nem mindegy, hogy honnan indul a csökkenés, és milyen a dinamikája. Kína tejigénye még mentheti a helyzetet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Európa 17 vezető tejfeldolgozója 1,07 centtel csökkentte februárban a kilónkénti nyerstejárat. Ezzel az átlagos átvételi ár 34,39 eurócentre (107 Ft/kg) esett. Egy évvel ezelőtt 0,82 centtel (2,5 forinttal) magasabb volt a tej ára. A megadott ellenérték a 4,2 százalékos zsír- és 3,4 százalékos fehérje-tartalmú tejre vonatkozik. A következő hónapokban a termelés növekedni fog, egyrészt a szezonális csúcs, másrészt a korábbi kapacitásbővítések miatt. Mindez az árak további csökkennését vetíti előre - a tejfeldolgozók már be is jelentették ezt a szándékukat.

Némi reményre ad okot, hogy Kína magas vámokkal sújtotta az USA-ból érkező szóját, ami a takarmányozás fontos eleme. Ha ezzel az ottani gazdák spórolni akarnak, az a belső termelés visszaeséséhez, vagyis a kínai kereslet növekedéséhez vezethet a világpiacon. Az európai felesleg így levezethetővé válik az ázsiai országban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?