2017. január 19. csütörtök Sára, Márió

Hírek - Állattenyésztés

Bill Gates a csirketartásban is fantáziát lát

Csirkéket adományoz az afrikai rászorulóknak Bill Gates amerikai milliárdos üzletember, hogy enyhítse a mélyszegénységet. Szerinte a csirketartás jó befektetés, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a családok gyermekei megfelelő táplálékhoz jussanak.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A Szaharától délre fekvő térségben mélyszegénységben élőkön próbák segíteni Bill Gates, aki csirkéket adományoz a rászorulóknak – írja az Origo. A világ leggazdagabb emberei közé sorolt amerikai üzletember egy Twitter-üzenetben maga is úgy fogalmazott: " Ha mélyszegénységben élnék, szeretnék csirkéket nevelni".

A milliárdos most százezer, szükséges oltásokkal ellátott csirkét adományoz egy programban a rászorulóknak. Szerinte a csirketartás nem költséges, jó befektetés és segít abban, hogy a családok gyermekei megfelelő táplálékhoz jussanak. Ha egy gazda öt csirkével kezdi a tenyésztést, egy év alatt ezer dolláros jövedelemhez juthat, míg ma a mélyszegénységben élők évente legfeljebb 700 dollárt keresnek.

Bill Gates azt szeretné elérni, hogy a vidéki afrikai családok 30 százaléka tenyésszen csirkét, szemben a jelenlegi 5 százalékkal. Ugyanakkor a csirkeadomány egyes afrikai kritikusai úgy vélik, hogy a program inkább csak jó reklám, és nem oldhatja az afrikai szegények problémáit.


 

Címlapon, most

Csak útban lett volna Csányi cégcsoportja a nagy vágóhídbizniszben

Lázár: az éttermi üditők kisebb áfájáért is lobbiznak

A nemzetgazdasági tárca gyűjti az információkat.

A biogazdálkodásra esküszik a Takarékbank

Együttműködési megállapodást írt alá a pénzintézet és a biokultúra szövetség.

Energiafűzzel váltják ki a gázfűtést

A közintézményeket fűtik így Kenderesen.

A CLAAS keskeny nyomtávú NEXOS traktorainak újabb generációja (x)

Kicsi, fordulékony és nagy teljesítményű.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ