Egymilliárdot kaphat a baromfiipar a foglalkoztatási krízisre

agrarszektor.hu
Egymilliárd forintos támogatást nyújtana a baromfiipari vágó- és feldolgozóüzemeknek a madárinfluenza miatt a kormány. A forrásokkal a foglalkoztatási problémákat kezelnék.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az úgynevezett "Azonnal cselekszünk" programban legfeljebb egymilliárd forint csekély összegű (de minimis) támogatást nyújtana a kormány a hazai baromfiágazati vágó- és feldolgozóüzemeknek - derül ki a kabinet határozatából. A forrásokkal a január elseje után felmerült foglalkoztatási problémákat kezelnék.

Az okoz foglalkoztatási gondokat, hogy több üzemnek részben vagy teljesen le kellett állnia, mivel az alapanyagul szolgáló szárnyasokat a madárinfluenza miatt ki kellett irtani. A támogatási konstrukciót a nemzetgazdasági miniszternek kellett kidolgoznia április 30-ig.

A kormány azt már korábban bejelentette, hogy a baromfitermelőknek 1,7 milliárd forint de minimis jövedelempótló támogatást nyújt a madárinfluenza miatti károkra. Ennek konstrukcióját szintén április 30-ig kell kialakítania a földművelésügyi miniszternek.

Az összesen 2,7 milliárd forint de minimis támogatást a közvetlen állami kártalanításokon felül vehetik igénybe az érintett piaci szereplők. A közvetlen károk meghaladják az 5 milliárd forintot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?