Ezt kapja ma Magyarországon, ha nagyon sokat "tejel"

agrarszektor.hu
Aranytörzskönyvet kapott a szentesi Árpád-Agrár Zrt. Falas nevű holstein-fríz tehene, mivel mostanáig már százezer kilogramm tejet adott. Ez azt jelenti, hogy teljesítményével egymaga megtöltött öt tartályos kamiont.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mostanáig százezer kilogramm tejet adott a szentesi Árpád-Agrár Zrt. Falas nevű tehene, és ezzel a teljesítményével aranytörzskönyvet érdemelt ki - közölte a delmagyar.hu. A Holstein-Fríz Tenyésztők Egyesületétől azok a tehenek kapnak ilyen elismerést, amelyek életük során legalább 100 ezer kilogramm tejet termelnek. Ekkora mennyiség megfelel öt tartályos kamion méretének.

Falas tavasszal lesz 14 éves. A 100 ezer kilogrammos álomhatárt már a nyáron túllépte, de az ünnepi ceremóniát csak nemrég tartották meg. Eddig 12-szer ellett, kétszer ikerborjakat, a tejének beltartalma pedig az országos átlag fölött van. "Szupertehénként" erős lábakkal kell rendelkeznie, mivel bírnia kell a nagy súlyt.

Az Árpád-Agrád Zrt.-ben több mint fél évszázada tartanak szarvasmarhákat, de történetükben elsőként ez az állat érdemelte ki a díszszalagot. Országosan már több mint 600 jószág szerepel az aranytörzskönyves listán. Konkoly Thege Sándor javaslatára még 1927-ben alapították meg az Országos Szarvasmarha Elit Törzskönyvet, majd bő tíz évvel később az Aranytörzskönyvet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?