Illegális marhavágást leplezett le a Nébih (videó)

agrarszektor.hu
Illegális szarvasmarhavágást lepleztek le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy heves megyei húsüzem ellenőrzésekor. A vállalkozás sertésre igen, de marhavágásra nem rendelkezett engedéllyel, a helyszínként szolgáló garázsban pedig az állatvédelmi és az élelmiszer-higiéniai feltételek sem voltak biztosítottak. Az üzemben további mintegy 500 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető terméket is találtak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy Heves megyei, Boldog településen található húsfeldolgozó üzemben tartottak élelmiszer-higiéniai, nyomon követési ellenőrzést a Nébih szakemberei - írja közleményében a hatóság. A vizsgálat idején az ellenőrök az üzem területén lévő garázsban egy illegális szarvasmarhavágást szakítottak meg. A helyiségben kiépített, billenő ajtóval eltakarható csörlőt és az aljzatbetonban rögzített fém karikát találtak. Az engedély hiánya mellett a körülmények nem feleltek meg sem az állatvédelmi, sem az élelmiszer-higiéniai előírásoknak. Az épp levágott szarvasmarha ráadásul kísérő dokumentumok, azaz a származását bizonyító iratok nélkül került az egységbe.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2018-as agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2018 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


Az üzemben további csaknem 500 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető terméket is találtak az ellenőrök. Ezeket a szakemberek kivonták a forgalomból, megtiltották a forgalmazásukat, valamint elrendelték megsemmisítésüket. A hatósági eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Az ellenőrzésről az alábbi, a nyugalom megzavarására alkalmas videó készült:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?