Jó hír a horgászoknak: méretes pontyokat tesznek a Balatonba

agrarszektor.hu
Megkezdi a tavaszi haltelepítéseket a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Első lépésben most 60 tonna kifogható méretű, háromnyaras pontyot eresztenek a tóba.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Évente 300 tonna pontyot kell telepíteniük a Balatonba - közölte az MTI-vel Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Az idei telepítést a Balaton nyugati medencéjében kezdik meg. Egyfelől azért, mert a keleti medencébe ősszel több halat engedtek a vízbe, másrészt megkezdték a Sió-zsilip nyitását, ahová hamarosan kihelyezik az angolnacsapdákat, és szeretnék elkerülni, hogy a frissen telepített halak azokban kössenek ki.

A Balaton vízszintje hétfőn 124-125 centiméter volt. A hivatalos vízszabályozási maximum 110 centiméter, az elmúlt évek gyakorlata szerint azonban 120 centiméterig engedik le a tó vízét, számolva a szárazabb nyári hónapokkal.

Mint ismert, januártól szinte minden nyilvántartott állami vízterületen a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) kapta meg a Földművelésügyi Minisztériumtól a haszonbérleti jogot, amelyet úgynevezett alhaszonbérletként ad tovább tagszervezeteinek, illetve azok horgászegyesületeinek. A Balaton víthasznosítója a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. marad.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?