Különös kegyetlenség: nyíllal lőttek orrba egy borjút

agrarszektor.hu
Nyílpuskával találtak orrba egy öthónapos borjút Zala megyében. Legvalószínűbb, hogy szórakozásból lőttek rá, emiatt a rendőrség nyomozást is indított. Eközben a parlamentben egy "állatrendőrség" létrehozása is felvetődött.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Zala megyei Rádiháza és Tófej közötti legelőn találtak rá arra az állatra, amelynek orrába nyílpuskából kilőtt, hárompengés nyíl fúródott - írja a borsonline.hu. Az állatorvos bízik a teljes felépülésben, de a rendőrség nyomozást indított, mert a legvalószínűbb, hogy kedvtelésből lőttek az állatra és okoztak neki komoly szenvedést.

A parlament a jobbikos Egyed Zsolt az állatok október 4-i világnapja kapcsán vetette fel, hogy szükség lenne egy "állatrendőrség" létrehozására Magyarországon. Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára fontosnak tartotta az állatvédelmi kérdéseket, és a a különböző állami, önkormányzati és civil szervezeteket is partnereknek nevezte. Ugyanakkor az MTI szerint úgy vélte, hogy az állatokat érő sérelem sokszor nem bántalmazás, hanem a nem megfelelő gondoskodás következménye.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03