Súlyos tejkrízis: milliárdok érkeznek a gazdákhoz

agrarszektor.hu
Októberről előrehozza az úgynevezett átmeneti nemzeti tejtámogatás kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A válságban lévő tejtermelők a napokban 11,4 milliárd forinthoz juthatnak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az átmeneti nemzeti tejtámogatást az MVH azért fizeti ki korábban, hogy enyhítse a tejtermelők súlyos gondjait - közölte Gyuricza Csaba, az MVH elnöke. Az októberről előrehozott kifizetéssel 11,4 milliárd forintot juttatnak el a napokban a tejtermelők sürgős megsegítésére.

Gyuricza Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy a támogatás folyósításának feltétele az egységes kérelem benyújtása, és annak keretében az alaptámogatás igénylése. A jogosultság ellenőrzése után a kifizetéseket azonnal elindítja az MVH.

Az MVH a tejtermelőknek az elmúlt hetekben úgynevezett kis összegű - de minimis - uniós támogatásokat is folyósított. Ennek keretében 3,3 milliárd forinthoz jutottak az érintett termelők.

175 ezer kérelem május 23-ig
Több mint 175 ezer gazdálkodó nyújtotta be idei egységes elektronikus támogatási kérelmét az MVH-hoz a május 23-i, meghosszabbított szankciómentes határidőig. A termelők mintegy 5 millió hektárra adtak be kérelmeket. Az idén összesen 32 jogcímen lehetett támogatást igényelni. Május 24. és június 17. között még beadhatók a kérelmek, de ebben az időszakban már minden nappal egy százalékkal csökken a megítélt támogatási összeg. A május 23-i határidőig benyújtott kérelmeket június 15-ig szankciómentesen lehet módosítani.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?