Tojások kálváriája - Hová tartott a szlovák sofőr?

agrarszektor.hu
Több éve megszűnt cég volt a címzettje annak az illegális tojásfuvarnak, amelyet most buktatott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A mintegy 80 ezer darab, lefoglalt tojást megsemmisítették.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Öt tonna - mintegy 80 ezer darab - tojást szállító teherautót ellenőriztek a NAV elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) csoportjának munkatársai Rajka térségében, de a szállítmányra nem kértek ekáer-számot. Ezután pedig kiderült, hogy a címzettként feltüntetett magyar cég 2009 májusában megszűnt.

A szlovák sofőr addig válaszolt tört magyarsággal a járőrök kérdéseire, míg nem vált számára világossá, hogy a tojásokat nem szállíthatja a megadott címre, ekkor hosszas telefonálásba kezdett és nem adott további érdemi információt - közölte a NAV. A szállítmány tulajdonosaként senki nem jelentkezett, így az, hogy ki várta ténylegesen az árut, eddig nem derült ki.

A NAV értesítette az illetékes kormányhivatalt, amelynek helyszínre érkező munkatársai a meleg időjárás ellenére hűtés nélkül szállított tojásokat élelmiszerlánc-biztonsági szempontból hibás terméknek minősítették. Emellett azt is megállapították, hogy ismeretlen eredetűek, ezért az igazolatlan szállítmányt megsemmisítették.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?