Újra támad a madárinfluenza Vietnamban

agrarszektor.hu
Vietnamba visszatért a madárinfluenza. Négyhónapnyi járványmentes időszakot követően a délkelet-ázsiai ország középső és déli régióiban ismét megjelentek a H5N6 és H5N1 vírusok.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

 A betegség miatt máris közel 6000 csirkét kellett megsemmisíteni. Legutóbb 2016 októberében sújtotta Vietnamot a madárinfluenza, de akkor sikerült kordában tartani a járványt.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Az elmúlt két évben emberi megbetegedést nem észleltek, de a H5N1 vírus 65 személy halálát okozta Vietnamban a 2003-as felbukkanása óta. A hatóságok mindenkit arra intenek, hogy kerüljék az ismeretlen eredetű szárnyasok fogyasztását, és azonnal jelentsék, ha beteg állatot észlelnek.

Statisztikák szerint évente mintegy 100 ezer tonna olyan csirkehús érkezik illegálisan Vietnamba, amely legfeljebb állati takarmányként lenne hasznosítható, ám mégis bekerül az emberi fogyasztásba.

Komoly a probléma Kínában is. Ott ráadásul az idén minden korábbinál több ember halálát okoza a vírus. A Magyarországon kimutatott vírustörzs viszont nem veszélyes az emberre.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?