25 ezer liter bor fogyhat az idei Szigeten

agrarszektor.hu
10 ezer liter bor fogyott az idei VOLT Fesztiválon. A rendezvény beszállítója, a Borháló azt ígéri: a Szigeten is jó borokat kapnak majd azok, akik fröccsözni szeretnének.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Komoly logisztikai feladat a legnagyobb hazai fesztiválok borellátása. A VOLT-on például 10 ezer liter bor fogyott, az idei Szigeten pedig 20-25 ezer literrel számolnak- mondta el az agrárszektor.hu-nak Kathona Krisztián, a Borháló beszerzési igazgatója. A borkereskedés szerint a nyári fesztiválokon összesen 50-60 ezer liter bor fogyhat.

A cég annak érdekében, hogy a bor mindig friss legyen, akár naponta többször is szállít a fesztiválokra. A bort a normál pincehőmérsékletnél jóval hidegebben kell tárolni és szállítani, mert a vendéglátósok nem mindig tudják megoldani a hűtést. A fahordós borok nemcsak emiatt estek ki, hanem azért is, mert nincs két egyforma hordó, így nem garantálható, hogy mindig pontosan ugyanaz a bor kerül a vendéglátóhelyekre.

A bor és a fröccs egyre népszerűbb ezeken a rendezvényeken: a borkereskedők szerint

a fröccs kimondottan jó alternatíva a sörrel szemben,

hiszen elegánsabb, könnyedebb ital. Egyre több külföldi is fogyasztja, spritzer néven népszerűsítik. Kathona elmondta: a fröccsborok kiválasztásánál hosszas keresés után esett a választás a Kamocsay Ákos neszmélyi Irsai Olivérjére és Merlot Roséjára.

A borfajták és a konkrét tételek kiválasztásnál az volt a fő szempont, hogy nőknek és férfiaknak, időseknek és fiataloknak egyaránt szerethető fröccsöt adjanak, hiszen a fesztiválokon ebben a formában fogy el a bor zöme, viszont az adottságok miatt kicsi a szortiment. A fröccsözés miatt vezérelv volt, hogy a bornak jó savgerince legyen, túlérett szőlőből készült, tompa boroknak nem volt esélyük.

Ennek megfelelően fehérborban csak valamelyik illatos fajta reduktív, gyümölcsös, de decens változata jöhetett szóba, és a rozénál is az üdeség volt a fő szempont. Így esett a választás Kamocsay Ákos Irsai Olivérjére és Merlot Roséjára, amelyek a VOLT-on már jól vizsgáztak.

A két alapbor mellett a Borháló öt palackozott bort is szállít a Szigetre: ez a szortiment a Várszegi Pincészet boraira épül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03