A Csányi-vágóhíd után kiemelt ügy lett Tokaj is

agrarszektor.hu
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. telephelyeinek fejlesztésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. A tokaji borvidéken meghatározó súllyal bíró vállalat milliárdos modernizációs fejlesztéseket valósít meg. A hatósági ügyek a Tolcsva, Szegi és Szegilong községek területén megvalósítandó beruházásokkal függenek össze.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kormány rendelete szerint a fejlesztésekkel összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági eljárásokat, amelyek a beruházások megvalósításához és használatbavételéhez szükségesek, abban az esetben is, ha azok más ingatlant is érintenek. A rendelet mellékleteiben a kormány kijelölte az ügyekben eljáró hatóságokat, illetve szakhatóságokat, az ügyek koordinációjára pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat.

A kormányrendelet szerint a beruházásokkal összefüggésben nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépéskor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

Mint ismert, a Tokaj Kereskedőház a napokban azt is közölte, hogy megújítja menedzsmentjét, és a hatékonyságnövelés érdekében létszámleépítéseket hajt végre.

A kormány tavaly hasonló döntést hozott a Mohácsra tervezett gigavágóhíddal kapcsolatban is, amikor a beruházást nemzetgazdasági szempontból szintén kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította. A döntés arra irányult, hogy az eljáró hatóságok a közigazgatási engedélyezési ügyeket soron kívül kezeljék.

A vágóhídi projektet a Mohácsi Mcs Vágóhíd Kft. valósítja meg, amely eredetileg a Pick Szeged Zrt. és a Home 2000 Kft. tulajdonában áll. Az előbbit a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Bonafarm Zrt., míg az utóbbit Nagy György milliárdos vállalkozó tulajdonolja. Időközben azonban a Pick technikainak nevezett okokból kiszállt az MCS Kft.-ből, de ezzel párhuzamosan szoros együttműködési megállapodást kötött a beruházást kivitelező céggel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?