Jó évet zárt a Kométa

agrarszektor.hu
Több mint 43 milliárd forint volt a Kométa forgalma 2017-ben. A kaposvári húsüzem beruházásai az elmúlt 10 évben elérték a 8 milliárd forintot.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Kométa 99 Zrt. mai sajtótájékoztatóján Budapesten Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy a vállalat a kézműves gyártással elérhető minőséget szeretné megvalósítani ipari körülmények között. Ennek jegyében az egyes termékekben mostantól 25 százalékkal csökkentik a sótartalmat, a szóját pedig már eddig is teljes mértékben nélkülözte a kaposvári húsüzem. Az élelmiszerkönyv tavalyi szigorítása a Kométát nem érintette, hiszen korábban is szigorúbb követelményekkel működött, mint amit a szabályok előírnak - tette hozzá.

MTI Fotó: Varga György

A Kométa több mint 700 munkahelyet teremtett Kaposváron, és a város egyik legnagyobb adófizetője. Magyarország a harmadik lefontosabb kereskedelmi partnere Olaszországnak, az olasz családi tulajdonban álló Kométa pedig fontos szerepet tölt be a két ország közötti áruforgalomban, amelynek értéke tavaly elérte a 10 milliárd eurót. Szükség volna további feldolgozóipari beruházásokra is - vélekedett Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete -, mivel jelentős mennyiségű magyar élelmiszer úgy hagyja el az országot, hogy a nyersanyagokhoz hozzáadott érték nem belföldön keletkezik.

EZ IS ÉRDEKELHET
A Kométa 1994 óta működik Kaposváron, árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint volt. A somogyi megyeszékhely 2013-ban 2 milliárd forintos tőkeemeléssel 38 százalékos tulajdonrészt szerzett a Kométában, amelyből 33 százalékot az olasz tulajdonosok 2020 végéig 1,735 milliárd forintért visszavásárolnak. A húsüzem termékeinek csaknem felét Olaszországban értékesítik.

(Forrás: MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?