Átnevezték Mészáros Lőrinc kulcsfontosságú cégét

VIRESOL Kft. néven működik tovább a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Visonta Projekt Kft. A 100 millió forintos törzstőkéjű cég a Heves megyei Visontán kormánytámogatással hatalmas búzafeldolgozó gyárat épít, amely 24 milliárdos beruházással valósul meg és 2018 utolsó negyedévében kezdheti meg a termelést.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Átnevezték Mészáros Lőrinc egyik jelentős agrárgazdasági érdekeltségét, a Visonta Projekt Ipari és Szolgáltató Kft.-t - tudta meg az agrárszektor.hu. A visontai vállalat február elejétől VIRESOL Keményítő- és Alapanyaggyártó és Forgalmazó Kft.-ként működik tovább.

A VIRESOL-ra keresztelt vállalat törzstőkéje 100 millió forint, amely 50-50 százalékban oszlik meg a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft. és a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. között. Utóbbi cég tulajdonosa Szíjj László, aki több más befektetésben is Mészáros Lőrinc üzlettársaként szerepel.

MTI-fotó: Komka Péter

A Visonta Projektet három éve azért hozták létre, hogy Visontán olyan gyárat építsenek, amely "túlmutat a malomipari feldolgozáson". Az új létesítmény Magyarország egyetlen búzakeményítő gyáraként üzemel majd, emellett pedig vitális glutént, maltodextint, takarmányokat és alkoholt is előállít. A kormány a 24,1 milliárd forintos beruházást hatósági ügyintézés szempontjából kiemelt üggyé nyilvánította, és a projekthez mintegy 6 milliárd forintos támogatást is nyújtott. A gyár a termelést várhatóan 2018 utolsó negyedévében kezdi meg, és üzemszerű működésben évi 250 ezer tonna búzát dolgoz majd fel 150 fős munkavállalói létszám mellett.

Az agrárszektor.hu értesülései szerint a termékeket VIRESOL márkanéven kívánják forgalomba hozni, jelentős részben exportpiacokon. Az elérhető információkból az derül ki, hogy a VIRESOL elnevezést a tulajdonosok mozaikszóként értelmezik, amelyben a "V"-n a vállalkozói szellemet, az "I"-n az innovációt, az "R"-en a rugalmasságot, az "E"-n az elhivatottságot, az "S"-en a szakértelmet, az "O"-b az optimumot, az "L"-en pedig a lojalitást értik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03