Az ideiglenes igazolvány ugyanolyan jó, mint az igazi

agrarszektor.hu
Az ideiglenes őstermelői igazolvány ugyanúgy igazolja, hogy a gazdálkodók őstermelői tevékenységet folytatnak, illetve jogosultak a személyi jövedelemadóról szóló törvény mezőgazdasági őstermelőkre vonatkozó rendelkezései szerinti adózásra, mint a 60 napon belül elkészülő végleges kártyás igazolvány. Az őstermelői igazolványt kérelmező ügyfelek őstermelői státusza az ideiglenes igazolvány kiállításával kezdődik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tavaly decemberben elfogadott új mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII.28.) kormányrendelet bevezette az ideiglenes igazolvány fogalmát, amelyet egyes szervezetek nem értelmeztek helyesen - húzza alá a Földművelésügyi Minisztérium. Ráadásul 2016. július 22-én hatályba lépett - az egyes adótörvények módosításával összefüggő - legutóbbi rendeletmódosítás, amely az ideiglenes igazolványok hatályát meghosszabbította. A változása szerint az ideiglenes igazolványok csak egy átmeneti - 2016. szeptember 30-ig tartó - időszakban hatályosak.

A kormányrendelet értelmében az őstermelői igazolványt kiállító falugazdászok először - a kártyás igazolvány elkészüléséig - egy ideiglenes igazolványt állítanak ki, amely nem az őstermelői státusz ideiglenességéről, hanem csak az azt igazoló dokumentum ideiglenességéről szól, amit a rendelet eredetileg 60 napban korlátozott. Ez idő alatt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elkészítteti és kézbesíti a kártyás őstermelői igazolványokat. Mivel az ideiglenes igazolványok hatályát további két hónappal meghosszabbították, azok az őstermelők, akik az ideiglenes igazolványaikat úgy kapták meg, hogy annak hatálya legfeljebb 2016. július 31-ig szólt, a kormányrendelet értelmében azt automatikusan 2016. szeptember 30-ának kell tekinteni - hangsúlyozza az agrártárca.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?