Borzasztó alapanyagokból készítették a házhoz szállított ételeket (videó)

agrarszektor.hu
Több mint öt tonna alapanyagot és helyben készített félkész ételt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután ellenőrzést tartott egy házhoz szállító Pest megyei cégnél. Az egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben tartott ellenőrzés során a hatóság elrendelte a problémás élelmiszerek megsemmisítését.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összesen 58 tétel, több mint 5,5 tonna, döntő többségében nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési és fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak a Nébih szakemberei egy dunakeszin található, házhoz szállítással foglalkozó cég hűtőkamráiban és raktáraiban - írja közleményében a hatóság. A jogsértő termékeket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból és elrendelték megsemmisítésüket is.

Egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak a Nébih ellenőrei. Így például a zöldségátvevő kapu előterében, a kapuval szemben raklapokon, nyitott zsákokban tároltak alapanyagokat, amelyek így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett volt és eltaposott zöldségdarabok borították. A húsátvevő helyiségben található kézmosó nem üzemelt, mivel vízellátással nem rendelkezett.

Az ételmaradék, illetve az állati melléktermék elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, amelyek felváltva szállították el az állati mellékterméket. Az egyik megbízott vállalkozás azonban erre nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult a tevékenységre.

A Nébih az ellenőrzésről ezt a videót készítette:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?