Csődbe ment a világ első vegán bolthálózata

agrarszektor.hu
Csődbe ment a világ első teljesen vegán, vagyis semmiféle állati eredetű árut nem forgalmazó élelmiszerbolt-hálózata Németországban. A Veganz a kereslet csökkenésével indokolja a boltbezárásokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Veganz a decemberben bejelentett bankcsőd után a héten közölte, hogy kilenc üzletéből legalább négyet bezár, mert csökkent a kereslet - olvasható a The Local című angol nyelvű hírportálon. Az alapító, Jan Bredack a Lebensmittelzeitung című szaklapnak elmondta, hogy a vegán szupermarket már nincs egyedül, egyre nő az ilyen termékek kínálata.

A korábban húsevő Bredack 2014-ben arról beszélt, hogy a Veganz ötletét utazásai inspirálták. Skandináviában, Amerikában és Oroszországban azt vette észre, mennyivel könnyebb arrafelé vegán élelemhez jutni, ezután hozta létre Veganz nevű startupját.

A Veganz nem akarja vegánná változtatni a világot, csak annyit akar elérni, hogy bárki különösebb erőfeszítés nélkül juthasson növényi táplálékhoz. Vásárlóinak mintegy 80 százaléka se vegán, se vegetáriánus nem volt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?