Dagad a bűnszervezet: újabb embert vett őrizetbe a NAV

agrarszektor.hu
Őrizetbe vették a tavaly októberben leleplezett, Kecskemétről irányított, fiktív számlákkal üzletelő bűnszervezet egy újabb szervezőjét a dél-alföldi pénzügyi nyomozók. Többek között kávéval, csokoládéval és energiaitallal csalták az áfát.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A bűnszervezet cégei a gyanú szerint főként kávét, csokoládét, energiaitalt és pelenkát szereztek be Csehországból és Szlovákiából. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint az áfa megfizetése nélkül behozott termékeket papíron valós tevékenységet nem végző magyar cégeken futtatták át, majd újra kiszámlázták Csehországba és Szlovákiába. Így mintegy 600 millió forint áfát igényeltek vissza jogosulatlanul.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


A fiktív számlázáshoz felhasznált cégeknek papíron szerb ügyvezetőjük volt, a nyomozás során azonban kiderült, hogy ezek mögött egy Pest megyei férfi állt, aki így segítette a bűnszervezet kecskeméti irányítóját. A pénzügyi nyomozók a férfit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt hallgatták ki és vették őrizetbe. Vele tizenötre bővült a gyanúsítottak száma.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?