Ennyit ér Csányi Sándor hatalmas agrárbirodalma

agrarszektor.hu
Összesen 87,5 milliárd forintra becsüli a Forbes magazin a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató agrárérdekeltségeit tömörítő Bonafarm Csoport értékét. A magazin szerint ezzel a Csányi-család a második helyet foglalja el a jászberényi Kasza-család mögött a legnagyobb magyarországi családi vállalkozásokról készített listán.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Bonafarmot - 87,5 milliárd forintos becsült értékkel - a legnagyobb mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari cégnek tartja a Forbes. A cégcsoportot - amely többek között a Sole-Mizo, a Herz és a Pick márkák tulajdonosa - a magazin szerint Csányi Sándor fia, Csányi Attila irányítja. Az orosz embargó ugyan hátrányosan érintette a cégcsoportot, de agrártámogatásokból így is bőven kijutott még tavaly is a cégcsoportnak.

A lap úgy tudja, Csányi Sándor további akvizíciókra készül. Mint ismert, a bankvezér már a közeljövőben megszerezheti a legnagyobb hazai agrárintegrátor, a nádudvari KITE Zrt. többségi tulajdonát, ha a versenyhivatal jóváhagyja az ügyletet. A KITE tavaly több mint 230 milliárd forintos forgalmat bonyolított le, és értéke több tízmilliárd forintra tehető.

A Forbes szerint mindenestre ma a Csányi-család a második helyre szorul a jászberényi Kasza-csakád mögött a legnagyobb hazai családi vállalkozásokról készített listán. A Kasza-család feje Kasza Lajos és unokatestvére, Kasza János éppen 25 évvel ezelőtt indította el akkumulátorgyártó és műanyagfröccsöntő családi vállalkozását - közölte az MTI.

A 90,6 milliárdos értékre tartott Jász-Plasztik Kft. mára több mint 2700 embernek ad munkát, és olyan cégek beszállítója, mint a Samsung, a Volkswagen vagy az Electrolux. Kasza Lajos személyes vagyonával is ott van a leggazdagabbak között, a Forbes tavaly novemberi, a leggazdagabb magyarokat felsoroló listáján a 8. helyre került.

Ma már szingapúri központtal irányítja családi vállalkozásból kinőtt vállalatát Felcsuti Zsolt. A fém- és műanyagipari termékek gyártására szakosodott vállalat termékei mára meghódították a világ barkácsáruházait. A Felcsuti-portfolió a Forbes becslése szerint 69,5 milliárdot ér.

A nyírkércsi-kisvárdaiMaster Good, amelynek operatív irányítását fiainak adta át Bárány László, 49,1 milliárdos értékűre becsült családi baromfitenyésztő vállalatával az ötödik helyet szerezte meg a listán.

A listán mások mellett az édesiparról az ingatlanfejlesztésre átnyergelő Futó-család, az Unicummal világhírűvé lett Zwack-család, a Béres Gyógyszergyár mögött álló Béres-család is helyet kapott - olvasható az összefoglalóban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?