Ettől tényleg felfordul a gyomor - Horror a vágóhídon (videó)

agrarszektor.hu
Rejtett kamerás felvétel mutatja be, milyen horrorisztikus körülmények között bánnak a sertésekkel egy minnesotai vágóhídon. A videót egy állatvédő szervezet készítette, de az érintett cég szóvivője szerint a felvétel torzít, és az állatokat az előírások szerint dolgozzák fel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Borzolja a kedélyeket az interneten az a rejtett kamerás felvétel, amely egy minnesotai húsfeldolgozó üzemben készült az Egyesült Államokban - írja az index. A videón részletesen láthatók azok a körülmények, amelyek között az üzem működik: a remegő, sokszor járóképtelen állatokat kirángatják a tartóhelyiségükből, ütik-verik őket, egy futószalagon, sorozatban ölik le. Az is előfordul, hogy a munkások véres törölközőkkel dobálják egymást, a disznók gennyes sebeit nyomkodják, illetve nézik, ahogy a döglött állatokból szivárog a fekália a futószalagon.

A felvételt egy állatvédő szervezet készítette, és azt eljuttatták az amerikai mezőgazdasági minisztériumba is. Az érintett cég szóvivője szerint ugyanakkor a videó torzít, és valójában az állatokat az előírásoknak megfelelően dolgozták fel. Állítása szerint több száz ember dolgozik az üzemben annak érdekében, hogy az elkészült termékek semmilyen formában ne fertőződjenek meg.

A vágóhídról szóló videó csak erős idegzetűeknek ajánlott:

Nem az első eset, hogy durva bánásmódról számolnak be vágóhidakon készült felvételek. Legutóbb egy franciaországi üzemben készült ilyen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?