Horvátország a célja? - Mostantól minden könnyebb lehet

agrarszektor.hu
Megállapodást írt alá a Horvát Gazdasági Kamara (HGK) és a magyar Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Zágrábban. A cél a horvát-magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok, illetve a kétoldalú együttműködés fejlesztése. Horvátország az EU-tagállamok közül a 11. legnagyobb agrárexport-célországa Magyarországnak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Együttműködési megállapodás kötött a Horvát Gazdasági Kamara és a magyar Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - közölte a NAK . A szerződést Luka Burilovic, a HGK elnöke és Győrffy Balázs, a NAK elnöke írta alá. A megállapodás célja, hogy segítse a két ország termelői és gazdasági társaságai közötti kapcsolattartást, illetve hatékony gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat teremtsen a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban és az erdészetben. A megállapodás kiterjed többek között üzleti fórumok megszervezésére, illetve vásárok, kiállítások, konferenciák, szemináriumok és egyéb hasonló rendezvények ajánlására.

Horvátország az EU-tagállamok közül a 11. legnagyobb agrárexport-célországa Magyarországnak - közölte a NAK. Hazánk 2015 januárja és szeptembere között 175 millió euró értékben szállított mezőgazdasági termékeket és élelmiszereket Horvátországba. Az export bővülését mutatja, hogy ez az érték 13 százalékkal haladta meg az elmúlt év azonos időszakáét, míg 2014-ben szinte ezzel azonos, 14 százalékos volt a bővülés az előző évhez képest.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03