Intelligens új rendszerrel csap le a feketézőkre a Nébih

MTI
Intelligens Élelmiszerlánc-biztonsági Elemző Rendszert (Intel) fejleszt ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az új rendszerrel hatékonyabban szűrhetik ki az illegális tevékenységet végző piaci szereplőket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az intelligens adatelemzés hatékonyabb élelmiszerlánc-felügyeletet tesz lehetővé - mondta Oravecz Márton, a Nébih elnöke. Az Intellel a hivatalhoz beérkező számos adatból, sokrétű információból adatbányászattal szűrik ki a jogsértéseket.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Az új fejlesztéssel egy-egy járvány esetén is gyorsabban léphet fel a hivatal, ahol több elektronikus eljárás kezdeményezhető. A kockázatok megelőzése, kezelése érdekében átfogó, költséghatékony kockázatelemzési rendszert alakítanak ki. A rendszer kialakítása során a meglévő rendszereket is korszerűsítik, továbbfejlesztik.

Zarka Péter osztályvezető tájékoztatása szerint a tavaly indult projekthez a hivatal 3,8 milliárd forint uniós támogatást nyert, a konzorciumi partnere a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. A komplex rendszer fejlesztése és tesztelése folyamatosan zajlik, várhatóan 2018 novemberben fejeződik be, egyes részeit már hamarabb használni fogják.

Egyebek között bővítik az eszközparkot annak érdekében, hogy az információkat hatékonyabban tudják feldolgozni, kockázati elemzési rendszert alakítanak ki, javítják a láncszintű elemezhetőséget, és az ügyféloldali folyamatokat elektronizálják. Az osztályvezető az újdonságok között említette a keresztellenőrzéseket. Például az ekáer-ben rendelkezésre állnak adatok a termeléshez használt alapanyagok mennyiségéről, az ebből előállított késztermék mennyisége alapján lehet következtetni, hogy felhasználtak-e illegális alapanyagot. Az Intellel a hatóság képes lesz nyomon követni az állatokat az egyes állattartó telepeken, vagy azok között, ahogy az állati eredetű melléktermékeket és a járványügyi intézkedéseket is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?