Lázár János személyesen is lobbizik a Mohosz-nál

agrarszektor.hu
Fizethet a kormány azokért az eszközökért, amelyek feleslegessé váltak az élővízi halászat 2016. január elsejei betiltása miatt. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közbenjárt a Magyar Országos Horgász Szövetségnél (Mohosz) is, hogy a szervezet foglalkoztassa a munkanélkülivé vált halászokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Várhatóan márciusban tárgyalja meg a kormány az agrártárca előterjesztését arról, mi legyen a volt halászok eszközeinek sorsa - jelentette be mai kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A felmerült megoldási javaslatok szerint az államnak meg kellene vásárolnia vagy meg kellene váltania azokat az eszközöket, amelyek feleslegessé váltak a kereskedelmi halászat két évvel ezelőtti betiltása miatt.

A kereskedelmi halászat megszüntetésével a parlament 470 ezer horgásznak kedvezett 150-200 halásszal szemben - közölte a miniszter. A kormány ugyanakkor orvosolni kívánja az egzisztenciálisan ellehetetlenült halászok helyzetét. Vannak, akik más vállalkozásba kezdtek, de a többiek elhelyezkedésére Lázár János szerint több lehetőség is kínálkozik.

Szavai szerint a miniszter több esetben személyesen járt közben Szűcs Lajosnál, a Mohosz elnökénél, hogy a szervezet hivatásos állásban foglalkoztassa a munkanélküli halászokat, akik emellett a kormányhivataloknál is elhelyezkedhetnek. A halastavakat működtető vállalkozások pedig támogatási pályázataiknál pluszpontokat kaphatnak, ha korábbi halászokat foglalkoztatnak - tette hozzá Lázár János.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13