Lázár: fokozott ellenőrzéseket rendelt el a kormány

agrarszektor.hu
Fokozott határ-, kereskedelmi és egészségbiztonsági ellenőrzéseket rendelt el az importált tejtermékekkel szemben a kormány. Több más intézkedést is vizsgálnak, hogy a hazai tejágazat helyzetén javítsanak. A tejtermelők ma újra demonstráltak - ezúttal a budaörsi Tescónál - az árletörő importdömping és az alacsony tejfelvásárlási árak miatt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vizsgálja annak lehetőségeit a kormány, hogyan lehet a minőség érdekében korlátozni a tej- és tejtermékimportot - közölte kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az ugyanis a tapasztalat, hogy a beérkezett külföldi termékek sokszor rossz minőségűek. A kormány most - közölte a miniszter - fokozott határ-, kereskedelmi és egészségbiztonsági ellenőrzéseket rendelt el.

Mint ismert, a tejtermelők ma is tüntettek az árletörő tejtermékimport ellen. Ezúttal a budaörsi Tescónál vonultak fel teheneikkel, nemrég pedig Budapesten demonstráltak. A fővárosi tüntetés hatására már kezdődtek tejpiaci ellenőrzések, amelyek nyomán külföldi UHT tejeket vontak ki a piacról. Nem tudni, hogy a most elrendelt és bejelentett ellenőrzések hogyan viszonyulnak a már folyamatban lévő piaci vizsgálatokhoz.

Lázár János a piaci ellenőrzéseken felül több más intézkedésről is beszélt:

- a tej áfája 5 százalékra csökken 2017-től

- a hazai tejtermelők kiemelt támogatást kapnak

- a GINOP-ból források nyílnak élelmiszeripari beruházásokra

- a Vidékfejlesztési Programban eddig 159 milliárd forint élelmiszeripari forrásból 127 milliárdra nyújtottak be támogatási igényt mikro- és kisvállalkozások

- megnyílik a nagy cégek előtt a fejlesztési lehetőség

- megvizsgálják, hogyan kerülhet be a magyar tej a közétkeztetési rendszerbe

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?