Lázár: mások vehetik el a magyar baromfiipar piacait

agrarszektor.hu
Vizsgálja annak a lehetőségét a kormány, hogy a madárinfluenza miatt az eddigi intézkedéseken túl milyen segítséget nyújthat a piaci szereplőknek, így a baromfi-feldolgozóknak. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint mások lépnek be a magyar feldolgozók piacaira, ha a kormány nem lép az ügyben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Intenzíven vizsgája annak lehetőségét a kormány, milyen módon nyújthat további segítséget a baromfipiaci szereplőknek a madárinfluenza miatt - mondta kormányinfós tájékoztatóján Lázár János. Külön is kiemelte a baromfi-feldolgozókat. Ha a kormány nem segít, mások léphetnek be a magyar feldolgozók piacaira - szögezte le a miniszter.

Korábbi döntések szerint a kormány teljes mértékben megtéríti a madárinfluenza miatti közvetlen károkat. Emellett nemrég arról is döntött, hogy 1,5 milliárd forint de minimis jövedelempótló támogatást is nyújt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?