2016. május 26. csütörtök Fülöp, Evelin

Hírek - Élelmiszerpiac

Magyar marhákra és tojásokra hajtanak Izraelben

Tojást és marhahúst vásárolna többek között Izrael Magyarországról, de lehetőséget lát mintagazdaságok létrehozására is. A magyar és az izraeli agrárminiszter kutatás-fejlesztési együttműködésről is tárgyalt.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Izrael érdeklődik a magyar tojás és marhahús iránt - hangzott el a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleménye szerint Uri Yehuda Ariel Haconen izraeli mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter február 15-i munkareggelijén. A magyar tárcavezető ígéretet tett arra, hogy megvizsgálja a magyar lehetőségeket. Egyben kérte, hogy Izrael küldjön állategészségügyi delegációt Magyarországra a szükséges auditok felgyorsítása miatt.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!


A két miniszter egyeztetett a kutatás-fejlesztési együttműködésekről is. A felek egyetértettek abban, hogy kiemelten kezelik a szakemberek cseréjét és az agrárkutatási intézetek közötti együttműködéseket, különösen a magyar intézmények és az izraeli Mezőgazdasági Kutatószervezet Volcani Központja között. Uri Ariel 5 ösztöndíjat ajánlott fel magyar hallgatóknak a Volcani Intézetben.

Az izraeli miniszter jelezte, hogy lehetőséget látna olyan mintagazdaság létrehozásában, ahol csepegtetéses öntözéses technológiát és a melegházi zöldség- és gyümölcstermesztés módszereit oktatnák magyar gazdáknak. A felek megegyeztek a magyar-izraeli mezőgazdasági munkacsoport összehívásáról, amelynek keretein belül agrárszakemberek egyeztetnek a legfontosabb közös együttműködési területekről és feladatokról – áll a közleményben.


 

Címlapon, most

Szétveri a kormány a nagybirtokokat

Öt év alatt a felére csökkent a számuk.

Kihagyhatatlan program - Jön a huszadik Pápai Agrárexpo (x)

Több mint tízezer látogatót várnak a szervezők.

Sorozatos tragédiákat okoz nálunk a meggy

Nincs árkonszenzus. A termés harmada elfagyott.

Óriási fúzió: a németek emelték a tétet

62 milliárd dollárt ajánl a Bayer a Monsantóért.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ