Magyar marhákra és tojásokra hajtanak Izraelben

agrarszektor.hu
Tojást és marhahúst vásárolna többek között Izrael Magyarországról, de lehetőséget lát mintagazdaságok létrehozására is. A magyar és az izraeli agrárminiszter kutatás-fejlesztési együttműködésről is tárgyalt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Izrael érdeklődik a magyar tojás és marhahús iránt - hangzott el a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleménye szerint Uri Yehuda Ariel Haconen izraeli mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter február 15-i munkareggelijén. A magyar tárcavezető ígéretet tett arra, hogy megvizsgálja a magyar lehetőségeket. Egyben kérte, hogy Izrael küldjön állategészségügyi delegációt Magyarországra a szükséges auditok felgyorsítása miatt.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!

A két miniszter egyeztetett a kutatás-fejlesztési együttműködésekről is. A felek egyetértettek abban, hogy kiemelten kezelik a szakemberek cseréjét és az agrárkutatási intézetek közötti együttműködéseket, különösen a magyar intézmények és az izraeli Mezőgazdasági Kutatószervezet Volcani Központja között. Uri Ariel 5 ösztöndíjat ajánlott fel magyar hallgatóknak a Volcani Intézetben.

Az izraeli miniszter jelezte, hogy lehetőséget látna olyan mintagazdaság létrehozásában, ahol csepegtetéses öntözéses technológiát és a melegházi zöldség- és gyümölcstermesztés módszereit oktatnák magyar gazdáknak. A felek megegyeztek a magyar-izraeli mezőgazdasági munkacsoport összehívásáról, amelynek keretein belül agrárszakemberek egyeztetnek a legfontosabb közös együttműködési területekről és feladatokról - áll a közleményben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03